Nieuws

Met ietwat kleine oogjes nipt Jantine van haar thee. Nog een paar minuten, dan mag ze weer. Een nieuwe groep kinderen staat dan klaar om met haar het schooljaar te beginnen. Ze mag weer een jaar meereizen in het leven van 28 jongens en meiden. Hen inspireren, hun gids zijn, hen klaarstomen voor een volgende stap. Wat een prachtig beroep heeft ze toch.

Lees meer >

Meer nieuws

 • Speciaal voor (aanstaande) opleidingsscholen biedt Samen in ontwikkeling een verdiepende handreiking die helpt het thema ‘goed werk’ een plek te geven in het nieuwe schoolplan 2019-2023.

  Lees meer >
 • Opnieuw ontvingen twee basisscholen in Zeeland ontvingen het predicaat ‘Erkende opleidingsschool’ voor de begeleiding van leraren in opleiding. Dit predicaat is afgegeven door Samen in ontwikkeling, een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool.

  Lees meer >
 • Beroepsregistratie van lerarenopleiders is gericht op het onderhouden en verhogen van de bekwaamheid als een belangrijk middel om de kwaliteit van de opleidingsinstituten en opleidingsscholen, en daarmee de kwaliteit van (aanstaande) leraren, te versterken en te waarborgen Afgelopen week hebben 7 schoolopleiders en 2 instituutsopleiders hun certificaat voor beroepsregistratie ontvangen.

  Lees meer >
 • In 2018/2019 organiseert Samen in ontwikkeling van Driestar hogeschool en de erkende opleidingsscholen weer vier Samen leren-studiemiddagen. Van harte welkom om het samen leren te ervaren! Schrijf de datum in jouw regio alvast in je agenda.

  Lees meer >
 • Om samen verantwoordelijk te zijn, is het nodig dat partners ‘samen opleiden’ (werkveld en opleiding) elkaars taal spreken en van elkaar weten waar ze verantwoordelijk voor zijn. Om dat in kaart te brengen ontwikkelden het Kempelonderzoekscentrum van Hogeschool de Kempel te Helmond en Driestar Educatief te Gouda een Zelfevaluatiekader (ZEK).

  Lees meer >
 • Houd je van een uitdaging en vind je onderzoek leuk? Wil je met je onderzoek een praktische bijdrage leveren op je opleidingsschool? Dan zoeken we jou.

  Lees meer >
 • Op woensdag 31 januari vond in Staphorst de eerste SAM-dag plaats. Bekijk hier een korte terugblik.

  Lees meer >
 • De eerste acht basisscholen in Nederland ontvingen donderdag het predicaat ‘Erkende opleidingsschool’ voor de begeleiding van leraren in opleiding. Dit predicaat is afgegeven door Samen in ontwikkeling, een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool.

  Lees meer >
 • In 2018 organiseren Driestar hogeschool, Berséba en de stagescholen SAMen leren studiemiddagen in drie regio’s: noord, zuid en midden. Van harte welkom om het samen leren te ervaren!

  Lees meer >
< 1 2 3 >