Nieuws

Onze SAM-scholen zijn weer een aantal schoolopleiders rijker; negen leraren zijn nu gecertificeerd als schoolopleider. Zij hebben de tweejarige opleiding onlangs succesvol afgerond. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Lees meer >

Meer nieuws

 • Na de zomervakantie start je weer met een nieuwe groep. Die eerste weken van het schooljaar staan vooral in het teken van groepsvorming. Spannend, en o zo belangrijk! De inspiratiekalender van Samen in ontwikkeling, een samenwerking tussen Driestar hogeschool en stagescholen, helpt je om samen met je klas te werken aan een positieve sfeer.

  Lees meer >
 • Afgelopen periode ontvingen maar liefst vier basisscholen het predicaat 'Erkende opleidingsschool' uit handen van William Meuleman.

  Lees meer >
 • Goed nieuws: vanaf volgend cursusjaar zijn de opleidingen tot schoolopleider en werkplekbegeleider gratis voor (aspirant)- opleidingsscholen! In dit bericht lees je meer over deze opleidingen. In welke functie ga jij jezelf ontwikkelen?

  Lees meer >
 • Binnen SAM merken we dat schoolopleiders behoefte hebben aan een leernetwerk. Samen met andere schoolopleiders nadenken over de koppeling tussen theorie en didactiek maar ook werken aan de eigen ontwikkeling als schoolopleider. Vanuit SAM willen we dit graag ondersteunen!

  Lees meer >
 • SBO De Wijngaard in Barendrecht is sinds 2019 een erkende opleidingsschool binnen Samen in ontwikkeling. Directeur Jan Koppelaar en schoolopleider Dinja Brinks vertellen over het besluit om opleidingsschool te worden en het traject richting de accreditatie. Enthousiast: ‘Dankzij Samen in ontwikkeling kunnen wij aanstaande leraren warm maken voor het speciaal basisonderwijs.’

  Lees meer >
 • Opnieuw ontving een basisschool het predicaat ‘Erkende opleidingsschool’ voor de begeleiding van leraren in opleiding. Dit predicaat is afgegeven door Samen in ontwikkeling, een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool.

  Lees meer >
 • Drie keer per jaar komen ze bij elkaar, de schoolopleiders van Midden-Nederland. Enthousiast vertelt Hendrik Vlastuin over ‘zijn’ schoolopleidersnetwerk. ‘Vaak heeft een school maar één schoolopleider. Je moet dan oppassen voor blinde vlekken. De input van andere schoolopleiders houdt mij scherp!’

  Lees meer >
 • De tweede editie van Samenspel, een magazine boordevol nieuws en inspiratie over Samen in ontwikkeling, is verschenen! Download het magazine of vraag een gratis exemplaar aan.

  Lees meer >
 • Wat is Samen opleiden en welke meerwaarde heeft dit voor de school? Hoe beleven leerkrachten, schoolopleiders en studenten deze route? En, werkt het ook in de praktijk? Je vindt dit allemaal terug in twee nieuwe uitgaven: een overzichtelijke brochure met alle informatie rond SAM en een magazine vol met ervaringsverhalen.

  Lees meer >
< 1 2 3 4 5 6 >