Wij feliciteren De Séba- en Rehobothschool in Ochten van harte met het behalen van dit resultaat en wensen deze erkende opleidingsschool veel ontwikkelingsvreugde toe als lerende organisatie. Lees hieronder een verslag vanuit de school en geniet mee van de foto's van dit moment. 

Onderscheiding 33e opleidingsschool

Dinsdag 30 maart was het dan eindelijk zover in Ochten. De Séba- en Rehobothschool kregen hun officiële onderscheiding om zich een SAM-school te mogen noemen. Hier hebben de teamleden van de beide scholen naar uit gezien. De afgelopen jaren heeft de school naar dit moment toegewerkt. Het voortraject gaf een mooie verdiepingsslag om inzicht te krijgen waar je als school en leerkrachten staat op het gebied van Samen Opleiden. Anton (schoolopleider): ‘Het voortraject was als een duik in een verfrissende bron waarbij we meer en meer helder kregen hoe waardevol het is om opleidingsschool te zijn.’ Nu de erkenning naast de schooldeur hangt is dit niet het einde van het traject, maar een bekroning van de geleverde inspanning en een sterke motivatie om, met de input van de afgelopen tijd, van meerwaarde te zijn voor onze toekomstige collega’s. Pim (schoolopleider) : ‘We willen een rijke leeromgeving zijn voor zowel de kinderen als voor onze toekomstige collega’s.’  SAM opleidingsscholen

Samen opleiden is een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool. De basisscholen en Driestar hogeschool zijn samen verantwoordelijk voor het opleiden van studenten tot basisbekwame en uiteindelijk excellente leerkrachten. Goed voor de pabostudent én goed voor het basisschoolteam!

Wil je meer weten, en controleren of jouw school in aanmerking komt als opleidingsschool? Lees dan de criteria voor erkende opleidingsscholen of neem contact op  met William Meuleman, projectleider Samen in ontwikkeling.