Op 08 juli 2015 hebben in Gouda zeven collega’s binnen het project Samen in ontwikkeling (SAM) hun certificaat als lerarenopleider van de VELON ontvangen. Met deze VELON registratie hebben deze collega’s aangetoond over aanvullende kwaliteiten op het leraarschap te bezitten.

In de achterliggende twee jaar hebben zij de opleiding tot (school)opleider gevolgd. Aan het eind van deze opleiding hebben zij een aanvraag ingediend om opgenomen te kunnen worden in het register van lerarenopleiders. Daarvoor hebben zij tijdens de opleiding gewerkt aan een portfolio waarmee zij aantonen dat zij werkzaam zijn als lerarenopleider en dat zij zich willen verhouden tot de beroepsstandaard. Deze is in 2012 in samenspraak met het beroepsveld vastgesteld en beschrijft de grondslag en vier bekwaamheidsgebieden waarbij vanuit verschillende rollen gewerkt kan worden.

Uitgangspunt is dat iedere lerarenopleider, of hij nu werkzaam is binnen een instituut of binnen een opleidingsschool, zijn functioneren en ontwikkeling aan de beroepsstandaard kan spiegelen. Met deze registratie van de zeven collega’s heeft Driestar hogeschool een primeur, omdat zij als eerste de mogelijkheid biedt tot VELON registratie, die gekoppeld is aan de opleiding tot (school)opleider.De zeven collega’s die wij feliciteren met hun registratie zijn:
Marja van Herk (Jan de Bakkerschool, Woerden), Ton Ebbers (Basisschool Stadhouder Willem-III, Ede), Anja van der hoek (Driestar hogeschool), Marja van der Jagt (Eben-Haƫzerschool, Oud-Beijerland), Bram Kunz (Driestar hogeschool), Daniƫl van den Noort (Driestar hogeschool) en Daniel Overdijk (Jan de Bakkerschool, Woerden).