Cursus werkplekbegeleider PO

De rol en de kwaliteit van de werkplekbegeleider is de belangrijkste voorwaarde voor het succesvol leren van aanstaande leraren. De werkplekbegeleider daagt de aanstaande leraar uit tot diepgaand en duurzaam leren dat doorwerkt in het gedrag. Tijdens deze cursus reflecteert de werkplekbegeleider op zijn eigen praktijk en kan daardoor de aanstaande leraar begeleiden om het reflectieproces zelfstandig uit te voeren.

>> klik hier voor meer informatie over de cursus werkplekbegeleider. Meld je aan voor individuele cursus of vraag een cursus in teamverband aan. 

'Deze cursus zou ik zeker aanbevelen aan andere werkplekbegeleiders, omdat je er gelijk mee aan de slag kan in meerdere situaties. Ik zou er wel bij zeggen, dat het een meerwaarde heeft als je de cursus met het hele team volgt'.

'Je krijgt een andere visie op het begeleiden en deze cursus is daar ook heel pratisch op gericht. Je kan er veel mee in je eigen praktijk, niet alleen met studenten, maar ook in je eigen groep'.

Post-hbo-opleiding Schoolopleider PO

De schoolopleider speelt een belangrijke rol bij het opleiden en begeleiden van (aanstaande) leerkrachten in het basisonderwijs. Aanstaande leraren van de pabo van Driestar hogeschool, krijgen een aanzienlijk deel van hun opleiding op de basisschool. Tijdens deze post-hbo-opleiding leer je hoe je een leer-en werk werkklimaat creƫert waarin dat mogelijk is.

>> klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de post-hbo-opleiding Schoolopleider PO

'Deze tweejarige opleiding is een eyopener voor iedereen die studenten en startende leerkrachten begeleidt, maar ook voor het coachen van leerkrachten en onderwijsassistenten. Schoolopleider is een taak die breed inzetbaar is, ook om bijvoorbeeld bezig te zijn met beleidsontwikkeling en het aansturen van kwaliteitszorg. Tijdens de opleiding leren we heel veel van en met elkaar en daarom is deze opleiding zeker aan te bevelen! Leren doen we samen!'