Het predicaat ‘Erkende opleidingsschool’ wordt afgegeven door Samen in ontwikkeling (SAM), een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool.

“Als Banisschool kregen wij op 14 november de audit in het kader van de SAM-certificering. En … met succes! Ons team werkt met veel plezier samen met aanstaande leraren. Ons motto is: ‘Ze doen in alles met ons mee en gaan overal mee naar toe, behalve naar de wc.’ Zo denken de aanstaande leraren mee tijdens werkoverleggen, contactmomenten met ouders, studiemiddagen, etc. Door volop mee te draaien maken ze kennis met alle facetten van het onderwijs, in het bijzonder ook van het ‘team zijn’.
De officiële uitreiking van het predicaat ‘Erkende opleidingsschool’ viel helaas in de coronaperiode. Vandaar dat wij er onlangs op de overgangsvergadering alsnog aandacht aan besteed hebben – met een SAM-taart en een cadeautje voor ieder teamlid. Niet alleen als afronding, maar vooral met de blik op de toekomst: wij gaan voor samen opleiden!”

– Rick Boom, schoolleider Banisschool 

Erkende opleidingsscholen Samen in ontwikkeling

Samen in ontwikkeling is een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool. De basisscholen en Driestar hogeschool zijn samen verantwoordelijk voor het opleiden van studenten tot basisbekwame en uiteindelijk excellente leerkrachten. Goed voor de pabostudent én goed voor het basisschoolteam!
 
Wil je meer weten, en checken of jouw school in aanmerking komt als opleidingsschool? Lees dan de criteria voor erkende opleidingsscholen of neem contact op  met William Meuleman, projectleider Samen in ontwikkeling.