Met Samen opleiden hebben we de missie om goede christelijke leraren op te leiden die jongeren helpen hun gaven optimaal te ontplooien. De post-hbo opleiding schoolopleider (zie volgende alinea) past binnen dit ideaal. We zijn dan ook blij met negen nieuwe schoolopleiders: Edwin van Meerendonk, Jannemarie Snoep - den Ouden, Esther Goudriaan, Sigrid Rustenhoven, Geraline Beens, Aafke Hakvoort, Stefan van den Berge, Nathan Veenendaal en Jantiene Bik - van der Wind. 

Wij feliciteren hen van harte met dit resultaat en hopen dat ze met veel wijsheid, deskundigheid en voldoening het samen opleiden van aanstaande leraren uitvoeren. 

Schoolopleider

De schoolopleider functioneert als een coach die samen met de teamleden nadenkt over hun ontwikkeling en hen zo nodig een spiegel voorhoudt. Daarnaast kan een schoolopleider ook functioneren als studieloopbaanbegeleider voor stagiaires, door in de klas te komen kijken. Om een SAM-school te worden, moet een basisschool naast gecertificeerde mentoren ten minste één schoolopleider hebben. Hiervoor kan op Driestar hogeschool een post-hbo-opleiding gevolgd worden. Vanaf volgend jaar is deze opleiding voor SAM gratis!