Na de intakegesprekken in september blijkt dat we een heel diverse groep studenten hebben met verschillende ervaringen rond het jonge kind. Ook de functies verschillen: onder andere leerkrachten, ib-ers en coördinatoren maken deel uit van de groep. Door die diversiteit leren we veel van en met elkaar.

Op de eerste opleidingsdag hebben we de inhoud van de opleiding besproken. Aan welke eisen moet worden voldaan om straks gediplomeerd Senior Jonge Kind Leerkracht te zijn? Ook hebben we de theoretische kenmerken rond het jonge kind met elkaar verkend.

De middag werd afgesloten met een verfrissende manier van reflecteren met Korthagen. We kwamen letterlijk in beweging en hebben daardoor op een heel andere manier naar onszelf leren kijken.

De komende maanden hopen we zo ontwikkeling te blijven en met elkaar veel kennis op te doen rond het jonge kind. Nieuwsgierig geworden naar de opleiding? Kijk dan op de opleidingspagina voor de data in het cursusjaar 2016-2017.

Vormt de afstand tot Gouda of Barneveld een belemmering? Informeer dan bij andere jonge kind collega’s in je regio of zij ook belangstelling hebben voor de opleiding. Bij 11 deelnemers of meer is het mogelijk om de opleiding op locatie te verzorgen.