Schoolopleider
De schoolopleider functioneert als een coach die samen met de teamleden nadenkt over hun ontwikkeling en hen zo nodig een spiegel voorhoudt. Daarnaast kan een schoolopleider ook functioneren als studieloopbaanbegeleider voor stagiaires, door in de klas te komen kijken. Om een SAM-school te worden, moet een basisschool naast gecertificeerde mentoren ten minste één schoolopleider hebben. Hiervoor kan op Driestar hogeschool een post-hbo-opleiding gevolgd worden.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling
Tijdens de laatste bijeenkomst hebben de deelnemers hun ontwikkeling als opleider op een creatieve wijze met de anderen gedeeld en een korte presentatie gegeven van hun onderzoek in hun eigen praktijk. Opleidingsconcepten en opleidingsdidactieken werden met grote regelmaat aangehaald als waardevolle onderwerpen die hun professionele en persoonlijke ontwikkeling hebben gestimuleerd.Registratie VELON
Deze opleiding resulteert ook in registratie als lerarenopleider bij de VELON. Deze registratie zal eind van het cursusjaar afgerond zijn.

Er werd geen afscheid van elkaar genomen, omdat de deelnemers als professionele leergemeenschap in het volgende cursusjaar twee dagen bij elkaar willen komen om hun ontwikkeling te onderhouden. Vanaf deze plek willen wij hen feliciteren met dit behaalde resultaat.