Aanmelden (her)certificering opleidingsschool

Voldoet jouw school aan alle criteria? Vraag dan een (her)certificering aan om erkende opleidingsschool te worden of te blijven!

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de (her)certificering door middel van een audit of prolongatie.

Een erkende opleidingsschool dient aan bepaalde criteria te voldoen om kwaliteit te waarborgen. Op deze pagina vind je welke scholen je al zijn voorgegaan.

Audit

Het auditteam is 4 uur bij u op school voor de audit. Een ochtendsessie begint om 08.15 uur. Een middagsessie begint om 12.45 uur. Het auditteam spreekt met directie, schoolopleider, werkplekbegeleiders en aanstaande leraren. De school draagt er zorg voor dat de collega's beschikbaar zijn om de gesprekken te kunnen voeren en organiseert hiervoor een passende gespreksruimte.

Prolongatie

Tijdens een GPM (gezamenlijk prolongatiemoment) komen vertegenwoordigers van drie erkende opleidingsscholen onder leiding van twee leden van het auditteam bijeen. De vertegenwoordigers van elke deelnemende erkende opleidingsschool zijn een directielid, een schoolopleider, een werkplekbegeleider en een aanstaande leraar.

De vertegenwoordigers van de erkende opleidingsscholen treden op als peerassessoren en beoordelen elkaars documenten en gaan daarover in gesprek. Bovendien krijgt elke deelnemende erkende opleidingsschool de gelegenheid tijdens de bijeenkomst een succesverhaal over opleiden te presenteren. 

De leden van het auditteam treden op als procesbegeleider bij het GPM en geven een eindoordeel op basis van de beoordelingen van de vertegenwoordigers van de beide erkende opleidingsscholen. Deze prolongatie bestrijkt een dag. 

Voorwerk

Voorafgaand aan de audit of prolongatie ontvangt de school 3 maanden van tevoren voorwerk via de mail, bestaande uit het invullen van het ZEK en het opstellen van het ontwikkelplan.

Aanmelden

Aanmelden voor de audit of prolongatie kan via onderstaand aanmeldformulier.

Meerdere antwoorden mogelijk
Kies hierboven een maand waarin je een audit wil inplannen. (Keuzemaand is onder voorbehoud van beschikbare data). Prolongatie: na aanmelding ontvangt u een uitnodiging.
Maximaal 5MB