Nieuws

Op deze pagina lees je al het laatste nieuws van Samen in ontwikkeling

VIDEO | Samen opleiden in de praktijk: kijk mee op de Eben-Haëzerschool in Oud-Beijerland!

De Eben-Haëzerschool in Oud-Beijerland is al een aantal jaar een erkende opleidingsschool. De school heeft zelf een video gemaakt waarin ze laten zien hoe aanstaande en startende leraren op de Eben-Haëzer begeleid worden. Mooi om te zien hoe het concept van Samen in ontwikkeling in de praktijk vorm krijgt!

   

  Even voorstellen - nieuw stuurgroeplid en wisselingen auditteam

  We zijn blij dat Jan Zwerus als nieuw stuurgroeplid voor de regio midden Nederland zich bij ons heeft aangesloten. Maak hieronder kennis met hem! Daarnaast zijn er ook wisselingen binnen het auditteam.

    

   Van ... naar...

   In de begeleiding van studenten op de werkplek hebben we jaren gewerkt met het boekje Lerend Onderweg. Inmiddels is dit boekje vervangen door het werken met het beroepsprofiel. Wat betekent dit voor de begeleiding van de studenten? We vatten dit kort samen in acht "Van... naar...' punten. 

     

    Schoolopleiders afgestudeerd!

    Aan het eind van het afgelopen cursusjaar is er weer een groep schoolopleiders afgestudeerd. Zij hebben de tweejarige opleiding positief afgesloten en zijn tevens geregistreerd namens de Velon als lerarenopleider. Zij kunnen aan de slag om aanstaande leraren gedegen op te leiden op de werkplek!

      

     Zelfevaluatiekader voor opleidingsscholen

     Sinds 2012 is het Zelfevaluatiekader (ZEK) in gebruik om de kwaliteit van het Samen opleiden in kaart te brengen, te borgen en te bevorderen. Na een periode van revisies hebben we een online versie van het ZEK gemaakt. Wil je hier ook gebruik van maken? Dat kan! Per 1 januari 2023 worden alleen aanvragen vanuit ZEKonline in behandelingen genomen.

       

      Stagebegeleiding wordt werkplekbegeleiding

      In dit artikel leggen we kort uit wat het nieuwe curriculum betekent voor de stage en voor jou als stage/werkplekbegeleider op de opleidingsschool.

        

       Webinar: Werkplekbegeleiding nieuwe curriculum Driestar hogeschool

       De pabo heeft een nieuw curriculum! Gebaseerd op het beroepsprofiel voor de christelijke leraar en met meer aandacht voor werkplekleren op de basisschool. Vanaf jaar 1 leiden we onze studenten samen met de leraren op de scholen op. Doe je mee? Op 13 september is het eerste webinar waarin we jou bijpraten over wat werkplekbegeleiding in de praktijk betekent.

         

        Het nieuwe curriculum en Samen opleiden: aanvullende informatie vanuit de stuurgroep Samen opleiden

        Graag praten we je in dit artikel bij over de ontwikkelingen binnen de pabo. Verder geven we informatie over de ontwikkelingen rondom de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA) en helpen we je een keuze te maken op welke manier je als school betrokken wilt zijn bij de werkplekbegeleiding van studenten. Volgend cursusjaar starten we in het eerste jaar met het nieuwe curriculum volgens het concept van Samen opleiden.