Nieuws

Op deze pagina lees je al het laatste nieuws van Samen in ontwikkeling

De werkplaats: een onmisbaar traject voor startende leraren

Van de startende leraren die in 2021 in het basisonderwijs startten, was 9 procent een jaar later alweer vertrokken, zo vertellen cijfers van het ministerie van OCW. Wat doet Samen in ontwikkeling om startende leraren te begeleiden? Schoolopleider Mariska van Deelen en onderwijsadviseur Anton de Jong vertellen.

   

  Blog Jonathan Visser: Vergaderen

  De eerste weken op m’n opleidingsschool lopen anders dan ik had verwacht. Eerst even wennen aan de school, kennismaken met de collega’s, de leerlingen leren kennen … De tweede week hebben we meteen al een lesvrije dag, krijg ik te horen. ‘Een lesvrije dag?’, vraag ik. Mijn werkplekbegeleider legt uit wat de bedoeling is. ‘Ja, we hebben een vergadering en ’s middags gaan we groepsplannen schrijven.’

    

   Samen leren, samen professionaliseren

   Samen leren zorgt voor professionaliseren, vinden Tjako Gardenier en Willianne Evers. Hij is duaal pabostudent, zij is zijn werkplekbegeleider op De Wartburg in Woudenberg. Hoe geven zij het werkplekleren samen vorm? ‘We leren veel van en met elkaar door casussen te bespreken en elkaar op de werkvloer bezig te zien.’

     

    Blog Gerjanne van Lagen: Enig

    Natuurlijk had iemand me moeten tegenhouden. Ik was naïef, onbezonnen, maar wat wil je. Ik was zeventien.

      

     Scholen, sluit je aan!

     De overheid heeft de ambitie om vóór 2030 het opleiden van leraren te regionaliseren. Die regionalisering houdt in dat regio’s door een clustering op postcodegebied steeds meer de verantwoordelijkheid krijgen voor het opleiden van leraren.

       

      Derde editie van magazine Samenspel verschenen

      De derde editie van Samenspel is verschenen! Dit magazine, boordevol nieuws en inspiratie over Samen in ontwikkeling, is verspreid onder de (erkende) opleidingsscholen die aangesloten zijn bij Samen in ontwikkeling en bij de stagescholen van Driestar hogeschool.

        

       Save the date: Directieoverleg en een kwaliteitsdialoog

       Net als voorgaande jaren organiseert Samen in ontwikkeling (SAM) volgend schooljaar een directieoverleg en een kwaliteitsdialoog voor onze stage-, aspirant en erkende opleidingsscholen.

         

        Diploma voor schoolopleiders PO

        Vorige week vrijdag was een feestelijke dag voor de cursisten van de opleiding schoolopleider PO. Alle 25 deelnemers hebben hun diploma ontvangen!