Nieuws

Op deze pagina lees je al het laatste nieuws van Samen in ontwikkeling

Schoolopleiders afgestudeerd!

Aan het eind van het afgelopen cursusjaar is er weer een groep schoolopleiders afgestudeerd. Zij hebben de tweejarige opleiding positief afgesloten en zijn tevens geregistreerd namens de Velon als lerarenopleider. Zij kunnen aan de slag om aanstaande leraren gedegen op te leiden op de werkplek!

   

  Zelfevaluatiekader voor opleidingsscholen

  Sinds 2012 is het Zelfevaluatiekader (ZEK) in gebruik om de kwaliteit van het Samen opleiden in kaart te brengen, te borgen en te bevorderen. Na een periode van revisies hebben we een online versie van het ZEK gemaakt. Wil je hier ook gebruik van maken? Dat kan!

    

   Stagebegeleiding wordt werkplekbegeleiding

   In dit artikel leggen we kort uit wat het nieuwe curriculum betekent voor de stage en voor jou als stage/werkplekbegeleider op de opleidingsschool.

     

    Webinar: Werkplekbegeleiding nieuwe curriculum Driestar hogeschool

    De pabo heeft een nieuw curriculum! Gebaseerd op het beroepsprofiel voor de christelijke leraar en met meer aandacht voor werkplekleren op de basisschool. Vanaf jaar 1 leiden we onze studenten samen met de leraren op de scholen op. Doe je mee? Op 13 september is het eerste webinar waarin we jou bijpraten over wat werkplekbegeleiding in de praktijk betekent.

      

     Het nieuwe curriculum en Samen opleiden: aanvullende informatie vanuit de stuurgroep Samen opleiden

     Graag praten we je in dit artikel bij over de ontwikkelingen binnen de pabo. Verder geven we informatie over de ontwikkelingen rondom de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA) en helpen we je een keuze te maken op welke manier je als school betrokken wilt zijn bij de werkplekbegeleiding van studenten. Volgend cursusjaar starten we in het eerste jaar met het nieuwe curriculum volgens het concept van Samen opleiden.

       

      Video: terugblik op de Regionale Onderwijsdag Zeeland

      De Regionale Onderwijsdag in Zeeland kon op 11 mei jl. kon doorgaan! Het was mooi om met elkaar weer te ontmoeten en na te denken over het thema ‘De christelijke school, jouw (ver)gezicht’. Bekijk de aftermovie!

        

       Leernetwerkbijeenkomsten 2022-2023

       Binnen SAM merken we dat schoolopleiders behoefte hebben aan een leernetwerk. Samen met andere schoolopleiders nadenken over de koppeling tussen theorie en didactiek maar ook werken aan de eigen ontwikkeling als schoolopleider. Vanuit SAM willen we dit graag ondersteunen!

         

        Even voorstellen

        Paul Vermeulen is docent geworden van de cursus Werkplekbegeleider, en Johannes Visser en Willem Brobbel zijn toegetreden tot het auditteam van SAM. Maak kennis met deze drie heren!