Nieuws

Op deze pagina lees je al het laatste nieuws van Samen in ontwikkeling

Diploma voor schoolopleiders PO

Vorige week vrijdag was een feestelijke dag voor de cursisten van de opleiding schoolopleider PO. Alle 25 deelnemers hebben hun diploma ontvangen!

   

  Directieoverleg SAM: De cruciale plek van de directeur van een opleidingsschool SAM

  Net als voorgaande jaren organiseert Samen in ontwikkeling volgend schooljaar een directieoverleg voor alle directieleden van onze stage, aspirant en erkende opleidingsscholen. Tijdens het directieoverleg staat de uitwisseling van Samen opleiden centraal.

    

   VIDEO | Samen opleiden in de praktijk: kijk mee op de Eben-Haëzerschool in Oud-Beijerland!

   De Eben-Haëzerschool in Oud-Beijerland is al een aantal jaar een erkende opleidingsschool. De school heeft zelf een video gemaakt waarin ze laten zien hoe aanstaande en startende leraren op de Eben-Haëzer begeleid worden. Mooi om te zien hoe het concept van Samen in ontwikkeling in de praktijk vorm krijgt!

     

    Even voorstellen - nieuw stuurgroeplid en wisselingen auditteam

    We zijn blij dat Jan Zwerus als nieuw stuurgroeplid voor de regio midden Nederland zich bij ons heeft aangesloten. Maak hieronder kennis met hem! Daarnaast zijn er ook wisselingen binnen het auditteam.

      

     Van ... naar...

     In de begeleiding van studenten op de werkplek hebben we jaren gewerkt met het boekje Lerend Onderweg. Inmiddels is dit boekje vervangen door het werken met het beroepsprofiel. Wat betekent dit voor de begeleiding van de studenten? We vatten dit kort samen in acht "Van... naar...' punten. 

       

      Schoolopleiders afgestudeerd!

      Aan het eind van het afgelopen cursusjaar is er weer een groep schoolopleiders afgestudeerd. Zij hebben de tweejarige opleiding positief afgesloten en zijn tevens geregistreerd namens de Velon als lerarenopleider. Zij kunnen aan de slag om aanstaande leraren gedegen op te leiden op de werkplek!

        

       Zelfevaluatiekader voor opleidingsscholen

       Sinds 2012 is het Zelfevaluatiekader (ZEK) in gebruik om de kwaliteit van het Samen opleiden in kaart te brengen, te borgen en te bevorderen. Na een periode van revisies hebben we een online versie van het ZEK gemaakt. Wil je hier ook gebruik van maken? Dat kan! Per 1 januari 2023 worden alleen aanvragen vanuit ZEKonline in behandelingen genomen.

         

        Stagebegeleiding wordt werkplekbegeleiding

        In dit artikel leggen we kort uit wat het nieuwe curriculum betekent voor de stage en voor jou als stage/werkplekbegeleider op de opleidingsschool.