Nieuws

Op deze pagina lees je al het laatste nieuws van Samen in ontwikkeling

Stagebeleiding wordt werkplekbegeleiding

In dit artikel leggen we kort uit wat het nieuwe curriculum betekent voor de stage en voor jou als stage/werkplekbegeleider op de opleidingsschool.

   

  Webinar: Werkplekbegeleiding nieuwe curriculum Driestar hogeschool

  De pabo heeft een nieuw curriculum! Gebaseerd op het beroepsprofiel voor de christelijke leraar en met meer aandacht voor werkplekleren op de basisschool. Vanaf jaar 1 leiden we onze studenten samen met de leraren op de scholen op. Doe je mee? Op 13 september is het eerste webinar waarin we jou bijpraten over wat werkplekbegeleiding in de praktijk betekent.

    

   Het nieuwe curriculum en Samen opleiden: aanvullende informatie vanuit de stuurgroep Samen opleiden

   Graag praten we je in dit artikel bij over de ontwikkelingen binnen de pabo. Verder geven we informatie over de ontwikkelingen rondom de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA) en helpen we je een keuze te maken op welke manier je als school betrokken wilt zijn bij de werkplekbegeleiding van studenten. Volgend cursusjaar starten we in het eerste jaar met het nieuwe curriculum volgens het concept van Samen opleiden.

     

    Video: terugblik op de Regionale Onderwijsdag Zeeland

    De Regionale Onderwijsdag in Zeeland kon op 11 mei jl. kon doorgaan! Het was mooi om met elkaar weer te ontmoeten en na te denken over het thema ‘De christelijke school, jouw (ver)gezicht’. Bekijk de aftermovie!

      

     Leernetwerkbijeenkomsten 2022-2023

     Binnen SAM merken we dat schoolopleiders behoefte hebben aan een leernetwerk. Samen met andere schoolopleiders nadenken over de koppeling tussen theorie en didactiek maar ook werken aan de eigen ontwikkeling als schoolopleider. Vanuit SAM willen we dit graag ondersteunen!

       

      Even voorstellen

      Paul Vermeulen is docent geworden van de cursus Werkplekbegeleider, en Johannes Visser en Willem Brobbel zijn toegetreden tot het auditteam van SAM. Maak kennis met deze drie heren!

        

       Krachten bundelen: in co-creatie ontwikkelen van een online Zelfevaluatiekader samen opleiden!

       Het ZelfEvaluatieKader (ZEK) is een instrument om de kwaliteit van samen opleiden in beeld te brengen, te ontwikkelen, te monitoren en te borgen. Het is gebaseerd op zeven samenhangende componenten, gericht op het doel en de opbrengst van een werkplekleeromgeving. Het ZEK wordt gebruikt door onze opleidingsscholen zodat er in de praktijk krachtige werkplekleeromgevingen ontstaan om aanstaande leraren samen op te leiden.

         

        Nieuwe website Samen in ontwikkeling

        Www.sameninontwikkeling.nl is vernieuwd! De nieuwe website is overzichtelijker en visueler dan de oude. We hebben goed nagedacht over hoe we de kernpunten van SAM het duidelijkst kunnen weergeven. Zo heeft het nieuwe beroepsprofiel een prominente plek gekregen, net als Samen professionaliseren, een belangrijk ideaal van Samen in ontwikkeling.