Over SAM

Waar staat SAM voor?

Samen in ontwikkeling (SAM) is een partnerschap van ruim 200 christelijk-reformatorische basisscholen en Driestar hogeschool.

De basisscholen en Driestar hogeschool zijn samen binnen het deelonderwerp Samen opleiden verantwoordelijk voor het opleiden van de studenten tot basisbekwame en uiteindelijk excellente leerkrachten. Goed voor de pabostudent én goed voor het basisschoolteam!

De aanstaande leraren volgen elke week twee dagen college op de hogeschool en zijn daarnaast twee dagen per week op een basisschool aan het ‘werkplekleren’. Daardoor doen zij veel praktijkervaring op! Omdat de studenten het hele jaar op de basisschool te vinden zijn, zijn er belangrijke kwaliteitscriteria gesteld aan deze scholen. Wanneer de scholen – na een vierjarig traject – voldoen aan deze criteria, ontvangen ze het certificaat ‘erkende opleidingsschool’. 

Maar Samen in ontwikkeling is meer dan samen opleiden van aanstaande leraren. Binnen het tweede deelonderwerp, Samen professionaliseren, doen docenten van de hogeschool en leraren van basisscholen onderzoek naar actuele onderwijsthema’s. Op basis van die onderzoeken worden producten ontwikkeld die gratis aan de basisscholen binnen SAM worden verstrekt.

Waarom zou ik meedoen?

Drie redenen waarom jouw school vandaag nog zou moeten deelnemen aan Samen in ontwikkeling!

Lees verder

Stuurgroep

Samen in ontwikkeling wordt geleid door een stuurgroep. In de stuurgroep worden Driestar hogeschool en onderwijsadvies en basisscholen vertegenwoordigd.

Lees verder

Ontwikkelpunten 2019-2023

Bekijk hier de vier ontwikkelpunten voor de komende jaren.

Lees verder

Het beroepsprofiel

De basis van waaruit we werken! Lees er hier alles over, download de brochure of bekijk de video.

Lees verder

Wat levert het op en wat kost het?

Een beknopt overzicht over de winst voor jouw school en de investering die het vraagt.

Lees verder

Erkende opleidingsscholen

Bekijk hier welke basisscholen in Nederland al erkend opleidingsschool zijn en welke basisscholen nog aspirant opleidingsschool zijn, in afwachting van hun certificering.

Lees verder

Beleid

Bekijk de vier delen van het beleidsplan van Samen in ontwikkeling.

Lees verder