Studenten Driestar hogeschool ontwerpen 5 minuten sociaal

2 september 2021

Een project van twee studenten van Driestar hogeschool is uitgegeven door Onderwijs Maak je Samen. 5 minuten sociaal nodigt jou én je leerlingen uit om via speelse activiteiten te werken aan sociale vaardigheden op verschillende gebieden. De korte en eenvoudige activiteiten dragen bij aan een positieve sfeer in de groep.

Ontstaan binnen Samen Opleiden

5 minuten sociaal is ontwikkeld door studenten Kristiaan Aarnoudse en Catherine Bregman. Een opdracht binnen Samen Opleiden zorgde voor het ontstaan van dit product. Tijdens het werkplekleren hebben de aanstaande leerkrachten het product geïmplementeerd. 5 minuten sociaal is vervolgens uitgegeven door Onderwijs Maak Je Samen. Het product is onderdeel van de ‘5 minuten’-reeks.

Via speelse activiteiten

De activiteiten van 5 minuten sociaal nodigen jou én je leerlingen uit om via speelse activiteiten te werken aan sociale vaardigheden op verschillende gebieden. Door verschillende activiteiten uit te voeren leren leerlingen voor zichzelf op te komen en op welke wijze ze rekening kunnen houden met elkaar. Er zijn meerdere thema’s, denk aan zelfvertrouwen, een positief en realistisch zelfbeeld, zelfstandigheid, werken aan een zelfbewuste houding en weerbaarheid, en meer. 

Bestellen of meer informatie

Enthousiast geworden? Bekijk drie voorbeeldkaarten of bestel 5 minuten sociaal hier. Voor vragen of informatie kun je mailen naar catherine.Bregman@driestar-educatief.nl of kristiaan.aarnoudse@driestar-educatief.nl.