Zelfevaluatiekader voor opleidingsscholen

15 september 2022

Sinds 2012 is het Zelfevaluatiekader (ZEK) in gebruik om de kwaliteit van het Samen opleiden in kaart te brengen, te borgen en te bevorderen. Na een periode van revisies hebben we een online versie van het ZEK gemaakt. Wil je hier ook gebruik van maken? Dat kan! Per 1 januari 2023 worden alleen aanvragen vanuit ZEKonline in behandelingen genomen.

Evalueren en ontwikkelen

Het ZEK is een compleet evaluatie- en ontwikkelinstrument om te kijken waar je staat als opleidingsschool. Na het invullen van het ZEKonline instrument, krijg je een overzicht van de scores per component. Vervolgens heb je de mogelijkheid om online een ontwikkelplan op te stellen.

Gratis account

Ben je nieuwsgierig geworden? Ga naar de website ZEKonline.nl, maak een gratis account aan en je kunt het instrument bekijken en gebruiken. Op de website vind je ook een toelichting bij het Zelfevaluatiekader.

Het ZEK is een coproductie van de Kempel en Driestar hogeschool, en wordt aangeboden door de partnerschappen ‘Opleidingsnetwerk Samen Opleiden van Peel tot Maas en Dommel tot Aa’ en ‘Opleidingsschool Samen In Ontwikkeling’.